その他

日本醸造協会誌第116巻6号が発刊されました

・日本醸造協会誌第116巻6号が発刊されました。
・掲載内容は、下記のとおりです。
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解説

<巻頭随想>
坂口謹一郎先生の紹興酒の甕
大西 康夫
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アルコール健康医学協会40年の歩みと酒類業界との連携
-責任ある飲酒行動(適正飲酒)の普及啓発に向けた協会の取組-
市田 浩恩

The 40year-history of the Association of Health and Medical Science for Alcoholic Beverages (AHMA) and Cooperation with the Alcohol beverage industry -AHMA’s efforts to raise awareness and promote guidelines on responsible drinking behavior (“Tekisei In-shu”)-
Hirooki ICHIDA
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食品成分や危険物質を解析する新しいツール:味蕾オルガノイド
小松さゆり・坂口恒介・岩槻 健

The Taste Organoid: A New Tool to Analyze Food Elements and Hazardous Substances
Ken IWATSUKI
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「エバラ焼肉のたれ黄金の味」誕生の秘話
浅野 高幸

The Very First Story of EBARA BBQ Sauce “Orgon no Aji”
Takayuki ASANO
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令和2酒造年度 全国新酒鑑評会の審査結果について
(独)酒類総合研究所
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抜粋要旨 中国醸造雑誌『醸酒科技』2020年8期号(総314号)
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報文
酒深層畳み込みニューラルネットワークによる酒造好適米外観品位の自動判定
高堂泰輔・西村隆雄・藤原久志・若井芳則

Quality evaluation of rice grains for sake brewing with a deep convolutional neural network
Taisuke KODO, Takao NISHIMURA, Hisashi FUJIWARA, Yoshinori WAKAI
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0次(早期)分析データを用いた酒米比較解析(第1報)
2002~2019年度産原料米の米品種間比較解析
髙橋 圭・奥田将生・上用みどり・沼田美子代・包 紅彬・河野弘美

Comparative analysis of sake rice varieties utilizing earlier-period-rice analysis data collected from 2002-2019 crop years
kei TAKAHASHI, Masaki OKUDA, Midori JOYO, Mineyo NUMATA, Bao Hong-BIN, Hiromi KOHNO
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0次(早期)分析データを用いた酒米比較解析(第2報)
2002~2019年度産原料米の米品種別年次間差
髙橋 圭・奥田将生・上用みどり・沼田美子代・包 紅彬・河野弘美

Time course study for elucidating annual variation of the brewing properties of sake rice utilizing earlier-period-rice analysis data collected from 2002-2019 crop years
kei TAKAHASHI, Masaki OKUDA, Midori JOYO, Mineyo NUMATA, Bao Hong-BIN, Hiromi KOHNO
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