すべて

日本醸造協会誌第119巻3号が発刊されました

・日本醸造協会誌第119巻3号が発刊されました。
・掲載内容は、下記のとおりです。
…………………………………………………………………………………………………………

解説

<巻頭随想>
継往開来
大辻節子
…………………………………………………………………………………………………………
発酵製品生産への希少糖利用の可能性について
三好美玖・木村 功・小川雅廣・吉原明秀・稲津忠雄・望月 進・加藤志郎・吉田裕美・何森 健・秋光和也

A Possible Usage of Rare Sugars on Manufacture of Fermentation Products
Miku MIYOSHI, Isao KIMURA, Masahiro OGAWA, Akihide YOSHIHARA, Tadao INAZU, Susumu MOCHIZUKI, Shirou KATO, Hiromi YOSHIDA, Ken IZUMORI and Kazuya AKIMITSU
…………………………………………………………………………………………………………
カプリル酸エチル高生産性清酒酵母の育種とその応用
栗林 喬・畠山 明・城斗志夫・青木俊夫

Isolation of Sake Yeast Mutant with High Ethyl Caprylate Productivity and Application in Industrial Brewing
Takashi KURIBAYASHI, Akira HATAKEYAMA, Toshio JOH, Toshio AOKI
…………………………………………………………………………………………………………
味噌の種類が米粥のエスプーマの品質および嗜好性に与える影響
駒込 乃莉子

Effect of Miso Varieties on the Quality and Palatability of Rice Porridge Foam
Noriko KOMAGOME
…………………………………………………………………………………………………………
抜粋要旨 中国醸造雑誌『醸酒科技』2023年8期号(総350号)
…………………………………………………………………………………………………………
報文
清酒中のレジスタントプロテイン及び非発酵性オリゴ糖含量並びに官能的品質に及ぼす原料の影響
進藤 菖・林 卓磨・藤岡裕起・山城 寛・尾関健二

Effects of ingredients on the amounts of resistant protein and nonfermentable oligosaccharides in amazake as well as on the sensory quality
Ayame SHINDO, Takuma HAYASHI, Hiroki FUJIOKA, Kan YAMASHIRO, Kenji OZEKI
…………………………………………………………………………………………………………