日本醸造協会誌第109巻1号が発刊されました

・日本醸造協会誌第109巻1号が発刊されました。
・掲載内容は、下記のとおりです。
……………………………………………………………………………………………
解説

<巻頭随想>和食の無形文化遺産登録によせて
石川 雄章

……………………………………………………………………………………………

飲酒と健康-アルコール体質検査と飲酒の功罪
林田真梨子・木下健司

Health and Drinking: Genotyping for Alcohol Related Genes, and Merits and Demrits of Drinking
Mariko HAYASHIDA, Kenji KINOSHITA

……………………………………………………………………………………………

酒粕の機能特性とそれを活かした商品開発
峰時 俊貴

Product Development by Using It with the Functional Properties of Sake Lees
Toshitaka MINETOKI

……………………………………………………………………………………………

清酒製造場における節電対策
後藤邦康・小野玄記・鎌田直樹

Electricity-Saving in Sake Making Factory
Kuniyasu GOTO, Genki ONO, Naoki KAMATA

……………………………………………………………………………………………

ワインの地理的表示「山梨」の意義 ワインづくりの思想の形成と国際的枠組みへの参入
髙橋 梯二

Sighficant Step of Geographical Indication “Yamanashi” for Japan’s Wine -Formation of Wine Producing Concept and Participation into the Global Framework of Wine Trade-
Teiji TAKAHASHI

……………………………………………………………………………………………

古都に眠る千年の地下水脈-悠久の雅を支える地下水-
楠見 晴重

Ground Water Artery Beneath the Surface of the Earth for a Thousand Years Sleeps in Kyoto Underground
Harushige KUSUMI

……………………………………………………………………………………………

抜粋要旨 中国醸造雑誌『醸酒科技』総225号

……………………………………………………………………………………………
研究報文

芋焼酎と黒糖焼酎における一般成分と一般香気成分-市販本格焼酎の分析-
瀬戸口智子・神渡 巧

General components and general flavor compounds in sweet-potato-shochu and brown-sugar-shochu -Analysis of Honkaku-shochu-
Tomoko SETOGUCHI, Takumi KAMIWATARI

……………………………………………………………………………………………


特定商取引法に基づく表記
  • dinamic_sidebar 4 none

Copyright(c) 2019 Brewing Society of Japan, All right reserved.