日本醸造協会誌第106巻12号が発刊されました。

・日本醸造協会誌第106巻12号が発刊されました。
・掲載内容は、下記のとおりです。
……………………………………………………………………………………………
解説

<巻頭随想>“納豆”の国際化に向けて                       
須見 洋行

……………………………………………………………………………………………

出芽酵母の寿命研究の現状と展望
水沼正樹・平田 大

Recent Developments in Budding Yeast Aging Research and Future Directions
Masaki MIZUNUMA, Dai HIRATA

……………………………………………………………………………………………

ヒトにおけるSOS応答生理機能の創成に基づく味噌ないし麹による
遺伝子を守る効能の発見-被爆に対する防護策を求めて-
鈴木信夫・姜 霞・喜多和子・菅谷 茂

Findings of Gene Protection by Japanese Miso and/or Koji based on Creation of Human Physiological Functions -to Search for Radio-protective Methods-
Nobuo SUZUKI, Xia JIANG, Kazuko KITA and Shigeru SUGAYA

……………………………………………………………………………………………

味噌など大豆発酵食品による亜鉛栄養改善の可能性
-亜鉛吸収に機能するトランスポーターの発現に及ぼす効果-
橋本彩子・神戸大朋

 Approaches to the Improvement of Zinc Nutrition by Fermented Soy Foods like Miso
-Effects on Expression of Zinc Transporter Involved in Zinc Absorption in the Intestinal Epithelial Cells-
Ayako HASHIMOTO, Taiho KAMBE 

……………………………………………………………………………………………

甘味の基礎知識
前橋 健二

A Basic Knowledge of Sweetness
Kenji MAEHASHI

……………………………………………………………………………………………

明治初年の京都のビール
吉田 元

History of Beer Production in Kyoto
Hajime YOSHIDA

……………………………………………………………………………………………

抜粋要旨 中国醸造雑誌『醸酒科技』

……………………………………………………………………………………………

報文

酒造用原料米の無機成分の米粒内分布
荒巻 功・江辺正英・三浦剛史・吉井美華

Distribution of minerals in rice grains used for sake brewing
Isao ARAMAKI, Masahide EBE, Takeshi MIURA, Mika YOSHII

……………………………………………………………………………………………

 ノート

焼酎粕に含まれるスフィンゴ脂質の検出・半定量的評価とその由来の解析
平田みよ・浦野義崇・稲葉繁樹・北谷和之・岡崎俊朗・北垣浩志

Detection and sami-quantitative analysis of sphingolipids contained in shochu distillery waste.
Miyo HIRATA, Yoshitaka URANO, Shigeki INABA, Kazuyuki KITATANI, Toshiro OKAZAKI and Hiroshi KITAGAKI

……………………………………………………………………………………………


特定商取引法に基づく表記
  • dinamic_sidebar 4 none

Copyright(c) 2019 Brewing Society of Japan, All right reserved.